Foreninger på nettet: Sådan fungerer din hjemmeside bedst

Vi hos Mediastyle har i en årrække specialiseret os i at administrere, og opsætte hjemmesider, hvor flere af disse har været skræddersyede løsninger, til en række af vores kunder. Her kan vi eksempelvis nævne foreninger, hvor sidernes administration, og den generelle brugeroplevelse altid skal være i højsædet.

I forhold til foreningshjemmesider, er der ofte helt centrale områder der er kritiske for funktionaliteten af ens hjemmeside, og hvor en simpel hjemmesideløsning ikke er tilstrækkelig. Her kan nævnes medlemsadministration, information til medlemmer, administration af medlemmer, brugerprofiler samt betalingsløsninger.

Til Danske Beredskaber har vi eksempelvis haft et særligt fokus på at udvikle en specialtilpasset medlemssektion. Vi valgte at bygge sitet i WordPress CMS, der med dets modulære opbygning tillod at udvide sitet med BuddyPress plugin. BuddyPress gør det let for ens medlemmer at interagere og dele filer på tværs af organisatoriske skel. Derudover kan pluginnet tilpasses til ens behov, hvilket vi i dette tilfælde gjorde så det matchede med de forventninger Danske Beredskaber havde til sitets funktionalitet og ydeevne.

Når vi hos Mediastyle får til opgave at håndtere en specifik opgave, kan det også betyde at vi bygger løsningen selv, fra bunden af og op. Derfor kan en skræddersyet løsning også betyde at vi selv udvikler produktet, hvis det er den mest optimale måde at løse opgaven på. Et godt eksempel på dette, er det arbejde vi udførte for NFD.

NFD er en forening bestående af omtrent 230 naturfotografer – fra professionelle til ambitiøse amatører. De havde brug for en platform der let og elegant kunne håndtere brugernes individuelle gallerier, forum og muligheden for at holde sig opdateret med deres magasin.

Vi migrerede deres daværende Joomla CMS løsning, til en mere funktionel en af slagsen i WordPress. Hertil udviklede vi et unikt plugin, der kunne administrere deres medlemssektion. Vi udviklede pluginnet fra bunden af og op, så det på bedst mulig vis passede til NFD’s behov.

Brugeroplevelse og betalingsløsninger på ens hjemmeside

Det er essentielt for en god brugeroplevelse, at man som besøgende eller bruger på en hvilken som helst given hjemmeside; nemt kan danne sig et overblik, samt finde de informationer man søger. Derfor er ens design og visuelle udtryk, begge elementer som skal prioriteres højt. Det skal eksempelvis være nemt at tilgå og indgå i debatter, og finde information om betalingsmuligheder. Sidst men ikke mindst skal ens brugerprofil let kunne administreres af en selv, såvel som sidens administratorer.

Det er vigtigt at man vælger ens CMS med omhu. Det skal nemlig være kompatibelt med de funktionaliteter ens hjemmeside har behov for, for at sikre at det hele fungerer optimalt.

Kontakt gerne Mediastyle og modtag et uforpligtende tilbud og snak om jeres behov allerede i dag. Vi kan rådgive jer i forhold til foreningshjemmesider, såvel som almindelige hjemmesider og webshops.