Cover-Joomla 3.9

 

Joomla har netop udgivet version 3.9 af Joomla CMS.

Joomla 3.9 er overordnet set en stærk update, med mange gode tilføjelser og fintuninger der gør en forskel, særligt i forhold til content management delen.

 

Hvad er så nyt i Joomla 3.9?

Joomla 3.9 har mere end 200 nye funktionaliteter, forbedringer og vigtige rettelser. Dens primære formål er at introducere en specialudviklet “Privacy Tool Suite” som bl.a. gør det nemmere for den enkelte udvikler og virksomhed, at indordne sig efter de nye GDPR regler i deres hjemmeside.

 

GDPR

I den nye version 3.9, vil det også være muligt at de besøgende på ens Joomla site vil få vist en checkbox, med de forskellige formularer, der omhandler præcis den information der relaterer sig til deres besøg. På den måde vil man som bruger, få alt den nødvendige information man skal have, angående datalovgivning, samt cookie og privatlivspolitik. Dermed kan man som virksomhed, være sikker på at overholde den gældende datalovgivning per 25. maj 2018.

 

Action Logging

En af de mere nævneværdige nyheder i Joomla 3.9, er “Action Logging” systemet. Med dette system følger en detaljeret infrastruktur, hvor man som administrator, kan følge brugernes aktivitet på ens sites. Det er også muligt at ændre præferencerne i selve Action Logging systemet, således at det kan skræddersyes til ens behov – og man dermed får præcis den data der er relevant for ens virksomhed.

 

Også værd at vide!

  • Custom Fields er blevet meget mere fleksible.
  • Det er nu muligt at tilføje og filtrere i noterne, i ens indhold, eksempelvis i artikler.
  • Man kan udforske den nye søgemaskine funktion i backend delen, hvor man let og elegant kan søge efter specifikt indhold.
  • Der er tilmed kommet nye funktioner, i forhold til administrationen af sider med flersproget indhold, hvor sammenkoblingen af flere sprog er blevet stærkere.
  • Det er blevet nemmere at loade moduler via ID i ens tekster.

 

Skrevet af: Mikkel Jensen

 

Kilder:

https://developer.joomla.org/news/756-joomla-3-9-release-candidate-is-out.html

https://www.joomla.org/3/