Nu er det slut med at opkræve kortgebyrer på din webshop

 

I dag er det tilladt for webshops at opkræve gebyrer ved betaling med kreditkort, så gebyret bliver lagt oven på en kundes ordre.

Dette gør en ny lov nu op med. Folketinget vedtog i juni en lov om betalinger, som implementerer EU’s betalingsservicedirektiv PSD2.

Fra 1. Januar 2018 er det derfor ikke længere tilladt for netbutikker at overvælte gebyrer til forbrugere ved kortbetalinger. Man må dog gerne tage kortgebyrer af kunder, der betaler med firmakort eller udenlandsk udstedte kort.

Alle transaktionsomkostninger til kortudbyder skal fremover betales af forretningerne på B2C salg, så det er tid til, at du får tjekket op på om din betalingsløsning er klar til at håndtere kortgebyrer korrekt fremadrettet.

Ligeledes skal du også overveje, om det kan være nødvendigt for dig at ændre dine priser, når du fra 1. januar ikke længere må opkræve kortgebyrer hos dine B2C kunder.

Vil du læse mere om dette emne klik på linket:
https://www.fdih.dk/nyheder/2017/september-2017/slut-med-at-overvaelte-kortgebyrer-ved-e-handel?

Er du i tvivl om, hvordan din betalingsløsning understøtter de nye regler, så kan du tage kontakt til din betalingsløsning, som kan vejlede dig om de nye retningslinjer.