SSL-http

Der er nye tider i Google Chrome og Mozilla Firefox browserne, nu er det nemlig helt tydeligt for de besøgende, om din hjemmeside er beskyttet med SSL kryptering og dermed sikker for dine besøgende at besøge. Herudover har Google meldt ud, at hjemmesider med SSL certifikat kan se frem til at få en bedre placering i søgeresultaterne i en Google søgning end ikke krypterede hjemmesider.

SSL KRYPTERING GIVER HØJ SIKKERHED

SSL betyder Secure Socket Layer, og med et SSL certifikat på din hjemmeside bliver der oprettet en sikker krypteret forbindelse mellem dit websites server og den besøgendes webbrowser. SSL certifikatet udstedes af godkendte udbydere, som bekræfter at hjemmesideejeren har ret til at bruge det pågældende domæne, og at virksomheden bag websitet er legitim.

For både dig som hjemmesideejer og dine besøgende er det en særdeles god ide at benytte SSL kryptering. Det betyder nemlig, at uvedkommende ikke kan stjæle følsomme data, når din kunde indesender kontaktformularer eller kreditkortoplysninger under checkout i en webshop.

Derfor er SSL et et must for alle, der driver en seriøs hjemmeside eller webshop.

notsecureff
Firefox login på hjemmeside uden SSL

SÅDAN VIRKER SSL

Hovedformålet med SSL er at kryptere data, som indtastes i formularer på en hjemmeside, så ingen uvedkommende kan stjæle informationerne.

Dette foregår i praksis ved, at der bliver indsat tilfældige tegn i de indtastede informationer, som derfor ikke kan læses af uvedkommende, som kunne tænkes at opsnappe dataen undervejs.

Denne krypterede data kan kun læses af indehaveren af den korrekte relevante krypteringsnøgle, og sendte data holdes herved sikker for tyveri af data.

mediastylessl
Sikker hjemmeside med hængelås i browseren.

CHROME OG FIREFOX SÆTTER STANDARDEN

Der er fokus på sikker databehandling på alle fronter og Google og Mozilla har taget endnu et skridt, der skal gøre det mere sikkert at surfe og handle på nettet.

Google Chrome og Mozilla Firefox browseren markerer nu tydeligt, hvis et site ikke benytter SSL ved at sætte et udråbstegn i browseren, som viser, at sitet ikke har et SSL certifikat tilknyttet og dermed må betragtes som usikkert at besøge.

notsecurechrome
Hjemmeside uden SSL i Chrome

Omvendt belønner Chrome og Firefox de sikre sider med SSL kryptering ved at vise en hængelås i browseren, så de besøgende let kan se, at et givent site er sikkert at dele eksempelvis kreditkortoplysninger med. Dette er et element, der kun vil være godt for konverteringsraten i webshoppen, når kunderne kan se, at din shop er sikker at handle i.

SÅDAN FÅR DU SSL

Heldigvis er det ikke svært at komme i gang med SSL. Alt du skal gøre er at bestille et godkendt SSL certifikat og få det lagt på din hjemmeside. For at undgå fejl ved implementeringen af SSL, bør dette dog håndteres af en erfaren webudvikler.

Certifikaterne eksisterer i forskellige udgaver, de simpleste certifikater bekræfter kun, at du har ret til at bruge dit domæne, mens mere avancerede udgaver verificerer, at virksomheden er legitim ved blandt andet at kontakte virksomheden og tale med en medarbejder på stedet.

Vælger du et af de avancerede certifikater, får du ovenikøbet dit virksomhedsnavn indsat direkte i browseren, så troværdighedsfaktoren er helt i top.

bankofamerica

Har du behov for at få SSL certifikat på din hjemmeside, står vores samarbejdspartner MShost klar med hurtig assistance.

Kontakt MShost her