wordpress4-7

Her op til jul har WordPress team’et lagt en lækker før-julegave under det virtuelle juletræ i form af en spritny version af CMS’et. Den nye udgave af WordPress byder på en serie lækre features både for almindelige WP brugere og for nørderne under den digitale motorhjelm.

WORDPRESS I VERSION 4.7 FEATURES

Blandt open source CMS’erne er der ingen tvivl om at WordPress har førertrøjen på inden for brugervenlighed og let tilgængelighed for brugere uden særlige digitale forudsætninger. Og også i denne version af WordPress gør WP communitiet en særlig indsats for, at WordPress bliver endnu nemmere at arbejde med.

  • Video header support
  • Twenty Seventeen nyt standard tema
  • PDF preview i medie biblioteket
  • Customizer’en: shortcuts og custom CSS
  • Rest API Endpoints

Customizer’en, som tillader ‘live’ redigering af WordPress har fået en større overhaling med mulighed for at style sider med CSS og let navigation mellem de forskellige elementer gennem shortcuts på siderne.

For teknikkerne er der også godt nyt med 4.7, og på Mediastyle kontoret er udviklerne særligt begejstrede for, at Rest API nu bliver en del af WordPress, som vil gøre det endnu lettere at integrere CMS’et gnidningsløst med andre systemer.

wp-api

VÆR OBS PÅ API ADGANG

Dog er der i forbindelse med lanceringen af Rest API også lidt malurt i bægeret. Sikkerhedsfirmaet Wordfence har bemærket, at når WordPress 4.7 aktiveres, bliver Rest API adgangen også åbnet, og det betyder desværre, at det er muligt for uvedkommende at hente en liste over brugere på dit WordPress site. Denne adgang kan dog blokeres med et plugin (eks. Wordfence plugin’et), der begrænser eller lukker ned for API-adgangen.

Hos Mediastyle håber vi, at næste opdatering af WordPress ruller en mere sikker API adgang ud, så uvedkommende ikke kan få adgang til WordPress bruger oplysninger.

SIKKER OPDATERING AF DIT WEBSITE

Da den nye WordPress version er en ‘major’ release, er det ekstra vigtigt, at din hjemmeside bliver opgraderet forsvarligt. Så denne gang er det ikke noget med bare at trykke opdatér i WordPress administrationen – du risikerer nemlig at knække dit site, og det har vi desværre allerede set flere eksempler på.

Når du skal opdatere til version 4.7 skal du tage de nødvendige forholdsregler for en sikker opdatering, så husk nu:

  • Fuld backup
  • Test på arbejdskopi
  • Planlagt live-sætning

Følger du denne procedure med test af opdateringen på en arbejdskopi af din hjemmeside, er du sikker på ikke at lægge dit live site ned, hvis opdateringen ikke er fuldt kompatibel med din hjemmeside – og skulle noget alligevel gå galt undervejs kan du altid lave en ‘roll back’ af sitet med din friske backup.

Har du brug for assistance med opdateringen eller backup af din WordPress hjemmeside, kan du kontakte os på support@mediastyle.dk

wordpress-logo-simplified-rgb

Links:
WordPress om version 4.7
Wordfence om Rest API