Nu bliver det endnu sværere for websites i Googles søgeresultater, som ikke giver brugere af smartphones og tablets en god oplevelse, når de surfer rundt på siden. Google har nemlig meldt ud, at fra maj 2016 får mobil-venlige hjemmesider endnu et nøk op af søgeresultaterne sammenlignet med sites, der ikke er optimerede til telefoner og tablets.

mobil-view

Internettet er mobilt

Størstedelen af Google søgninger finder i dag sted på mobile enheder, så for Google er det vigtigt at sikre relevante søgeresultater uafhængigt af, om brugeren surfer på en tablet eller telefon eller sidder foran en almindelig computer.

Google startede i 2015 med at vise brugere af mobile enheder, om sider i søgeresultaterne er mobil-venlige. Så mobilbrugere har mulighed for at undgå ikke mobiloptimerede sider, hvor eksempelvis skriften er alt for lille til at læse uden at zoome ind, eller sidens layout ikke tilpasser sig til den mindre skærmstørrelse.

Google ruller hurtigere mobil-load ud

I Googles kamp for at sikre mobilbrugere den bedst muligt oplevelse har Google teamet også lanceret AMP (Accelerated Mobile Page), som sætter turbo på visse sider i søgeresultater på mobile enheder. AMP sider bliver vist på næsten ingen tid, når en mobilbruger klikker på et søgeresultat i Google, der benytter AMP.

AMP fungerer i store træk ved at vise sider, som er skåret ind til benet uden unødvendige elementer, så de loader markant hurtigere på mobile enheder end normale websider.

Responsive hjemmeside

Hvis din hjemmeside ikke er optimeret til mobile enheder ved at være designet responsiv, så den tilpasser sig til smartphones, tablets og laptops, skal du se at få noget gjort ved sagen, så du ikke risikerer, at din hjemmeside rutscher ned af Googles søgeresultater efter maj 2016.

Ved at lave din hjemmeside responsiv, sikrer du også dine besøgende fra mobile enheder en god oplevelse af dit site, så de ikke forlader det med det samme, når de ser, at den information eller det produkt de søger, er svær at tilgå på deres telefon.

Er din hjemmeside ikke mobil-venlig i dag, så kontakt os for et uforpligtende tilbud på gøre dit website responsivt.

Vi svarer hurtigt tilbage – kontakt os her