Der har den seneste tid været travlt i CMS verdenen, og de store spillere på open source markedet har allerede lanceret eller er lige på trapperne med friske CMS versioner og spritnye features. Og her på Mediastyle kontoret kan vi næsten ikke vente med at dykke dybt ned i Drupal 8, WordPress 4.4, Magento 2.0 og Joomla 3.5.

For at du kan finde rundt i de nye CMS udgaver, har vi sat en kort feature-liste sammen, der fortæller dig, hvad de nye versioner af Drupal, WordPress, Joomla og Magento byder på. Og hvordan de kan hjælpe lige præcis dig med at få en endnu bedre hjemmeside eller webshop.

cms-logoer

Drupal 8 er landet

Drupal 8 har været undervejs i tre år, men nu er det endelig landet. Den ny version har mere end 200 nye indbyggede features, til glæde for både udviklere og dig som hjemmeside-ejer.

Hvis du anvender Drupal 6, er der desværre lidt dårligt nyt. Den 24. feburar 2016 er det slut med med sikkerhedsopdateringer til version 6, og du skal derfor overveje at opgradere til Drupal 8, for at holde dit site sikkert. Bruger du i dag Drupal 7 kan du forvente, at dette bliver understøttet i hvert fald indtil 2018.

Features

  • Hurtigere at oprette og styre indhold med frontend redigering. Klik på det element du ønsker at ændre uden at forlade den side, du er på.
  • Drupal 8 er designet ud fra Mobile First filosofien, så det nye Drupal er responsive og har en administrationsdel, der automatisk tilpasser sig til din smartphone, tablet eller laptop.
  • Sprogversionering klares nemmere, og det er nu muligt at filtrere views ud fra sprogvalg.

 

Magento 2.0 er klar

Efter Magento 2.0 beta har været tilgængelig det seneste års tid, er den endelige version lanceret den 17. november fyldt med nye muligheder, der gør det nemmere at drive e-handel med Magento og kan give dig en bedre konverteringsrate.

Features

  • Nyt mobiloptimeret admin interface, der gør det lettere at håndtere de daglige opgaver som e-købmand og nemmere for nye medarbejdere at lære systemet at kende.
  • En ny checkout, som ifølge Magento er mindre kompliceret, og derfor kan øge din konvertering.
  • Magento har forbedret hastigheden, og page load skulle nu være 50% hurtigere.

 

WordPress 4.4 – release 8. december

WordPress er verdens mest udbredte CMS og driver 25% af alle websites. Hvis alt går som planlagt bliver WordPress version 4.4 rullet ud 8. december med en række cool forbedringer, der gør CMS’et endnu mere brugervenligt.

Features

  • Responsive billeder. Så når du uploader et billede, tilpasser det sig automatisk til den enhed, brugeren anvender, uanset om der er tale om telefon, tablet eller en desktop computer.
  • Forbedret embedding. Med version 4.4 kan dine WordPress posts nemt indlejres på websites, der benytter oEmbeds standarden, så dine posts får et lækkert ensartet look, når de deles.

 

Joomla 3.5 – release 8. december

Joomla 3.5 er nu ude i en beta-version, som Joomla communitiet for tiden tester af – så den kan blive klar til lancering planlagt til 8. december. Joomla arbejder stadig på at fastlægge præcis hvilke nye features, der kommer med i version 3.5.

Features

  • Information om opdateringer udsendes nu per mail, så du ikke skal logge ind i backenden af din Joomla hjemmeside for at holde øje med, om der er nye opdateringer ude.
  • Der er kun tale om en opdatering og ikke en full scale migrering, når du opgraderer til Joomla 3.5.

 

Opdatering eller nyt website – vi klarer begge dele for dig!

Hvis du vil have bragt dit website op på seneste version af dit CMS, så kontakt os for en konkret vurdering af din opdatering. Som altid når en opdatering udkommer, kan det være en god ide at vente en uge eller to med at opgradere, så eventuelle fejl i opdateringerne er luget ud.

Står du og mangler en ny hjemmeside eller webshop – så tag kontakt til os for en uforpligtende snak om dine behov og den bedste web-løsning til din virksomhed.
Kontakt os her for et ny website eller opdatering af dit CMS – vi svarer hurtigt tilbage!