Webteknologier er konstant i udvikling, dette typisk med henblik på at forbedre oplevelsen brugerne får, når de besøger hjemmesider på nettet. Derfor er det ofte browserne som sætter standarderne om hvilke teknologier inden for webudviklingen de ønsker at understøtte. Det gælder alle de større browsere som Safari, Firefox, Chrome og Microsoft Internet Explorer. Internet Explorer 9 er ved at være en ældre herre, som ikke længere kan følge med udviklingen.

Tilbage i starten af 2014 valgte vi med at stoppe med understøttelse af Internet Explorer 8, da den ikke længere levede op til de standarder som blev brugt i de konkurrende browsere. Vi har fulgt udviklingen tæt i de officielle medier, hvor der er flere og flere som er begyndt at droppe undersøttelsen af IE9. Typisk er Google en af forgængerne for standarder, da de jo selv er browser udviklere. Da Internet Explorer 11 kom ud i okbtober 2013 valgte Google at stoppe understøttelsen af IE9. De forskellige som vælger at stoppe med understøttelsen har god grund til ikke at optimere til de forældede browsere længere da det besværligører webudvikling. Internet Explorer 9 understøtter bl.a. ikke CSS3 som er en af de helt store nyere teknologier, som giver langt større frihed i opbygning af hjemmesider, hvor vi bl.a. arbejder i Open Source systemerne WordPress, Joomla, Drupal og Magento.

Vi vælger fra dags dato ikke længere at browseroptimere til Internet Explorer 9. Hos os kan browseroptimering til Internet Explorer 9 dog stadigvæk tilkøbes enten som timeafregning eller via supportaftale, hvis man ønsker at tilgodese de få procent som benytter den forældede IE9 browser.

farvel-ie9